fbpx

VEELGESTELDE VRAGEN

WELKE CORONA MAATREGELEN MOET IK REKENING MEE HOUDEN?
 • Als iemand uit de groep, of iemand uit het gezin van een speler, verkoudheidsklachten of coronaklachten vertoont, blijft deze thuis.
 • Deze persoon hoeft uiteraard niet te betalen.
 • Indien hierdoor te weinig spelers zijn, kan er kosteloos worden verzet.
 • Indien er een volledig huishouden aanwezig is, worden deze bij elkaar in dezelfde kamer gezet. Hierbij kunnen tot 7 personen in één ruimte spelen.
 • Spelers verzamelen buiten op de aangegeven plek naast de bunker. Na de introductie van de spelbegeleider gaan zij (wanneer aangegeven) de ontvangstruimte binnen. Hier leggen ze de tassen in de lockers, desinfecteren zij hun handen, en gaan ze hun ruimte binnen.
 • Als alle spelers binnen zijn, start het spel pas.
 • In de ruimte zijn zones aangegeven. Per zone mag maar één speler aanwezig zijn. Doorruilen van zone mag, mits dit verantwoord gebeurt (bijvoorbeeld door allemaal door te draaien).
HOEVEEL ESCAPE ROOMS TELT BUNKER 83?

In Bunker 83 bevinden zich twee commandobunkers uit de Koude Oorlog: een Amerikaanse en een Russische. Elke escape room is weer verdeeld in twee ruimtes: de Ops Room en de War Room. Het spelverloop is voor beide bunkers is gelijk zodat twee teams van maximaal 14 personen als Amerika of Rusland tegen elkaar kunnen strijden.

BLIJFT ONZE GROEP SAMEN?

Afhankelijk van je groepsgrootte speel je met en/of tegen elkaar. In Bunker 83 kies je voor een van de twee teams: Amerika of Rusland. Een team bestaat uit maximaal 14 spelers, die verdeelt worden over de Ops Room en de War Room. Welk team je ook kiest, samenwerking en communicatie zijn van levensbelang. Grote groepen (vanaf 12 personen) kunnen verdeeld over de twee teams ook tegen elkaar spelen.

KAN IK DE ESCAPE ROOM MEERDERE KEREN SPELEN?

Aangezien jullie groep wordt verdeeld tussen de War room en de Ops room, kun je inderdaad de ervaring meerdere malen spelen.

Tussen de ervaring in Amerika en Rusland zit niet  veel verschil.

SPELEN WE ECHT IN EEN BUNKER?

Bunker 83 bevindt zich op het terrein van het Nationaal Militair Museum, op de landingsbaan ernaast. Dit is geen authentieke bunker, maar een modern nagemaakte.

VANAF WELKE LEEFTIJD IS BUNKER 83 GESCHIKT?

Vanaf 12 jaar, maar altijd onder begeleiding van ten minste één deelnemer van 18 jaar of ouder.

ZIJN DE ESCAPE ROOMS GESCHIKT VOOR KINDEREN?

In verband met de complexiteit van de puzzels en spanning in de ruimtes is Bunker 83 geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Het kan donker worden en er kunnen harde geluiden voorkomen. Voor groepen kinderen geldt dat er per ruimte minimaal één deelnemer van 18 jaar of ouder mee naar binnen moet.

MET HOEVEEL MENSEN KUNNEN WE HET BESTE DEELNEMEN?

Bunker 83 heeft twee speelkamers, die elk een groepsgroote van 6-14 personen aan kunnen. In totaal kunnen er dus 28 spelers tegelijkertijd de escape room spelen, in twee teams van 6 tot 14 personen.

IS DE MUSEUMKAART GELDIG IN BUNKER 83?

Nee, een bezoek aan Bunker 83 staat los van een bezoek aan het museum. Met een Museumkaart kun je wel het museum bezoeken tijdens reguliere openingstijden. Voor de escape room geldt een los tarief. Het is mogelijk om een arrangement te boeken inclusief toegang tot het museum en met bijvoorbeeld een lunch. Neem daarover contact met ons op.

KAN IK MIJN RESERVERING ANNULEREN?

Reserveringen kunnen tot 48 uur voor aanvang kosteloos geannuleerd worden, daarna brengen wij 60% van de kosten in rekening.

KAN IK TER PLEKKE BETALEN?

Het is mogelijk om op locatie te pinnen. Dit doe je niet bij de balie van het museum, maar bij de begeleider van de escape room. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

KAN BUNKER 83 IN HET ENGELS GESPEELD WORDEN?

Het spel is vooral in het Engels uitgevoerd, waardoor deze te spelen is door internationale groepen.

IS BUNKER 83 TOEGANKELIJK VOOR ROLSTOELEN?

Bunker 83 is toegankelijk voor rolstoelen en mindervaliden.

ZIJN ER ROLSTOELEN BESCHIKBAAR BIJ BUNKER 83?

Er zijn vanaf de parkeerplaats een aantal rolstoelen beschikbaar. Gebruik van de rolstoel is gratis en kan middels een muntstuk van 1 euro. Het is niet mogelijk om een rolstoel te reserveren.

KAN IK MET MIJN BEDRIJF EEN ARRANGEMENT BOEKEN?

Een bezoek aan Bunker 83 met uw bedrijf is te combineren met een bezoek aan het museum, een rondleiding of andere activiteiten en een culinair arrangement. Neem contact met ons op voor een offerte op maat, we denken graag met u mee!

ZIJN ER TOILETTEN AANWEZIG?

Bij het ontvangst in het museum zijn toiletten aanwezig. De escape room bevindt zich op een paar minuten lopen vanaf de ingang van het museum.

WAAR KAN IK PARKEREN?

Parkeren kan gratis op het terrein van het parkeerterrein van het Nationaal Militair Museum.

WAAR KOMT DE NAAM ‘BUNKER 83’ VANDAAN?

Bunker 83 verwijst naar de locatie (een bunker) en een waargebeurd verhaal uit 1983. Stanislav Petrov, kolonel en bevelhebber van een Russische commandobunker, detecteerde een aantal Amerikaanse raketten. Volgens het protocol moest hij deze melden, zodat de Russen een tegenaanval konden vuren. Maar Stanislav nam even de tijd en redeneerde dat het handjevol raketten dat hij zag geen Amerikaanse aanval kon zijn, maar dat het waarschijnlijk een systeemstoring moest zijn. Daarop besloot hij het niet te melden en daarmee werd hij bekend als ‘The man who saved the world.’.

IK BEN ZWANGER. KAN IK MEEDOEN?

Dat kan zeker, maar meedoen is te allen tijde op eigen risico.

HOE KUNNEN WACHTENDE TEAMS ZICH VERMAKEN?

Combineer het spelen van Bunker 83 met een bezoek aan het museum, de museumapp ‘New Dawn’ of een van de andere activiteiten van het museum. Kijk op de website van het museum wat er allemaal te zien en doen is!

ALGEMENE VOORWAARDEN

RESERVEREN

Reserveren is verplicht. Door te reserveren ga je akkoord met deze algemene voorwaarden.

Voor reservering vragen wij om een naam, e-mailadres en telefoonnummer. Hoe wij met deze gegevens omgaan lees je in ons Privacy Beleid.

Betaling kan direct via de website of op locatie via pin.

Na het reserveren van een datum en tijd krijg je een bevestiging per e-mail. Let op: het is mogelijk dat deze mail in je SPAM terecht komt. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen, dan is de reservering niet doorgekomen. Neem dan contact met ons op.

HET SPEL

Minimum leeftijd voor zelfstandige deelname is 18 jaar. Kinderen onder de 18 jaar moeten worden begeleid worden door een volwassene.

6-28 personen per spel.

De speelduur is ca. 45-90 minuten, waarvan 45-60 minuten in de escape room. Deze tijd kan niet worden verlengd. Uw groep wordt constant gemonitord door middel van een camera (er worden geen opnames gemaakt). De deur kan te allen tijden worden open gemaakt.

Je dient minimaal vijftien minuten voor de gereserveerde tijd aanwezig te zijn bij de hoofdingang van het Nationaal Militair Museum. Ben je te laat dan gaat dit van de speeltijd af.

Instructies en aanwijzingen van het personeel dienen ten allen tijde te worden opgevolgd. Wanneer hier geen gehoor aan wordt gegeven behoudt het personeel het recht je te verwijderen uit de escaperoom en het museum.

Het is niet toegestaan om brute kracht te gebruiken of dingen te forceren tijdens het spel.

Mensen die onder invloed zijn van drank en/of drugs wordt toegang tot de escape room ontzegd. Er vindt in deze gevallen geen restitutie plaats.

Wanneer bij aanvang van het spel een medewerker van de escape room twijfelt aan de gesteldheid van een deelnemer, heeft de medewerker het recht deze deelnemer te weigeren zonder restitutie.

RISICO & VERANTWOORDELIJKHEID

Deelname aan de escape room is geheel op eigen risico van alle deelnemers. In principe is deelname ongevaarlijk en het spel kan door iedereen gespeeld worden.

Eventueel lichamelijk letsel opgelopen tijdens een bezoek aan Bunker 83 kan niet worden verhaald op het bedrijf of het museum.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen en of schade die hier aan toegebracht wordt.

Bij diefstal wordt de politie ingeschakeld.

Bunker 83 behoudt zich het recht om eventuele schade aan haar eigendommen te verhalen op de veroorzaker daarvan.

Waardevolle spullen kunnen veilig worden opgeborgen ( in een kluisje in het museum).

ANNULEREN

Annuleren is kosteloos tot 48 uur voor de afspraak.

Bij een annulering tussen 24 en 48 uur wordt 60% van de prijs in rekening gebracht.

Bij een annulering binnen 24 uur wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Kom je helemaal niet, dan wordt de volledige prijs in rekening gebracht.

Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je de boeking wilt annuleren. De annulering is voltooid na bevestiging.

Wij storten reeds betaalde reserveringen binnen 14 dagen terug.

Indien wij door overmacht zelf een reservering moeten annuleren, wordt de betaling uiteraard teruggestort.

GEHEIMHOUDING

Het plezier van de Escape Room blijft behouden wanneer louter over de ervaring, maar niet over de geheimen verteld wordt. Praat daarom niet over de aanwijzingen, puzzels en verhaallijnen met personen die de kamer nog niet hebben gespeeld! Gun nieuwe spelers ook een unieke ervaring.

PRIVACY BELEID

Beleid omtrent de AVG/Register van verwerkingsactiviteiten

Met de invoer van de Algemene Verordening Gegevensbescherming zijn de regels omtrent het verwerken en bewaren van persoonsgegevens aangescherpt. Vanuit de Escape Room verzamelen wij ook een aantal persoonsgegevens, waaronder naam, mailadres en telefoonnummer. Deze worden verzameld middels het boekingsformulier, en af en toe via de mail. Deze gegevens komen op de factuur te staan, en worden in het afsprakensysteem beschikbaar gesteld aan de medewerkers, zodat er in geval van problemen contact kan worden gezocht.

Ons beleid omtrent het verwerken en bewaren van deze gegevens op hoofdlijnen:

 • Klanten geven bij het boeken van de Escape Room hun gegevens door middels een inschrijfformulier. Deze data wordt verwerkt door OnlineAfspraken, met wie er een verwerkingsovereenkomst is.
 • Gegevens verkregen via boekingen of via direct mailcontact, worden voor zeven jaar bewaard op basis van de wettelijke Administratieplicht. Hierna worden zij verwijderd.
 • Gegevens worden bewaard in een versleutelde omgeving. De (on)geautoriseerde toegang wordt gewaarborgd.
 • Gegevens worden slechts voor een tweetal doeleinden verwerkt:
  o Het genereren van een factuur;
  o Het contacteren van de groep (afspraakbevestiging, afspraak herinnering en een nazorgmailtje), eventueel telefonisch in geval van problemen of niet op komen dagen.
 • Mails worden na zeven jaar vernietigd, zodra zeker is dat zij niet benodigd meer zijn voor de administratieplicht.

Hieronder vallen ook foto’s, dus ook de groepsfoto’s die gemaakt worden in een Escape Room. Aangezien iedereen op een foto toestemming moet geven voor het delen, bewaren of gebruiken van deze foto toestemming moet geven, is er gekozen om te werken met een inschrijflijst. Op deze lijst tekenen mensen die op de foto willen, waarbij zij toestemming verlenen voor het gebruik op sociale media. Deze lijsten worden een jaar bewaard. Mensen die geen toestemming verlenen, komen niet op de foto. Als niemand toestemming verleend, wordt er geen foto gemaakt.

Procedure op hoofdlijnen:

 • Medewerkers vragen na afloop van de ervaring of mensen op de foto willen en of deze op Facebook gedeeld mag worden. Hiervoor tekenen alle spelers met naam en handtekening op de aftekenlijst.
 • Als iemand niet tekent, worden ze NIET op de foto gezet. Als niemand tekent, komt er geen foto.
 • De foto’s worden maximaal zeven dagen bewaard op de telefoon of harde schijf van de medewerkers, waarna zij worden verwijderd. Dit voor eventuele vragen vanuit de groep en de nazorg van het bezoek.

Bunker 83 is een project van: